15 Kasım 2017 Çarşamba

19 yaşıma mektup

Yaşadığın çokça hayal kırıklığı olduğunu biliyorum. Herkes bunlar için sana ileride hepsinin geçeceğini ve gülerek hatırlayacağını söylüyordur. Ama işin aslını bilmelisin ki, hiçbiri geçmeyecek. Hepsi bugünkü seni yaratmış olacak. 15 yaşındaki çocukluğunun vermiş olduğu saflıkla yapmış olduğun hataların da, 16 yaşında yaşadığını sandığın büyük aşkının yalanları da, 17 yaşında çevren sayesinde oluşan kırgınlıklarında, 18 yaşında güvendiğin insanların beklemediğin yerden beklemediğin zamanda sana atmış oldukları darbeler de dahil olmak üzere hiçbiri peşini bırakmayacak. Hiçbiri sandığın kadar kolay geçip gitmeyecek hayatından.
Şimdi hayatının toz pembe olmadığını gördüğün bir yaştasın. Aile yaşantın ya da dostlarından beklentilerinin hiçbiri umduğun gibi değil, biliyorum. Ama olmaması gerektiğini de sen bilmelisin.
Eğer yanında tuttuğun insanları yanında bulamazsan kızma, sana sıkı sıkı sarılacak insanlar geleceği için gidiyorlardır. Bırak gitsinler ve bırak sadece senin canın acısın, sen hırpalan. Çünkü kalbinin kırılması başka bir kalbi kırmandan daha masum bunu unutmamalısın. Sen sevmeye devam et. Ama herkesi ederi kadar sevmeyi öğren. En çokta kendini sev, olduğun halini sev. Kimseye kalbini açma, bilmesinler içini. Kimseye ama hiç kimseye nasıl biri olduğunu gösterme. İnsanlar zayıf noktalarını kullanarak canını daha çok acıttığında daha çok kırılırsın. Bırak bildiklerini zannettikleriyle kırsınlar.
Birini kaybetmemek için peşinden asla koşma. Gitmek isteyen birini geri getirmek onun gitmek istediği gerçeğini değiştirmiyor. Bırak gitsin.
İnadına her şeye gülmeyi denedin mi hiç? Denemediysen mutlaka dene. O zaman daha güçlü görüneceksin, olmasan bile. Biliyor musun, insanlar senin aksine çok fazla bencil. Senin düşündüğün kişiler seni düşünmezlerse kırma. Bu sana ederi kadar düşünmeyi ve ilgilenmeyi öğretmeli.
Hata yapmaktan asla korkma ama kırdığın kalpleri de zamanında onarmasını bil. Biri bir şeyi gerçekten istedi diye onun istediği şeyi yapma. İstemediğin şeyleri yaptığında daha çok yorulursun. Sevmeden sevilmek seni hiçbir zaman tatmin etmeyecek. Bu yüzden sevmediğin biriyle birlikte olma. Çünkü ömür boyu kırdığın kalplerle yaşayacaksın. İlahi adalete güven.
Sana gülümseyerek yaklaşan herkese gülümse. Ama unutma ki gülümsemesinin başka sebepleri olabilir. Sen yine de temkinli ol.
Yalnız bolca zaman geçir. Bu seni ileride daha rahat hissettirecektir. Hem de keşfetmediğin bir sürü özelliğini bulabilirsin. Yalnızlık iyidir, unutma.
Bu arada, hayatından giden onca insan için ağıtlar yakma sakın. Çünkü bir insanı tamamen kaybetmek için toprağa gömmen gerekir, çok sevdiğin birini kaybettiğinde anlayacaksın. Zaten asıl o zaman büyüyeceksin.
Bolca hayal kur ve onlara sımsıkı tutun. Gerçekleşeceğine inandığın her şey seni bulacaktır. Allah’a her zaman inan ve bolca şükret. Büyümek ve özgür olmak için lütfen heveslenme. Sorumluluk sahibi olmak incitebilir seni.
Bu yazıyı her nerde okuyorsan oku, hemen gökyüzüne bak. Senin içindeki tüm umudun kaynağı orası.

Şuan bir dönemden geçiyorsun. Lütfen onu sadece yaşama, hisset. Her şey bir gün daha iyi olacak. Bunu sana gelecekten söylüyorum. O yüzden bana güven.


(Bu yazının her türlü hakkı saklıdır. İzinsiz ve isimsiz kullanılması yasaktır.)

6 yorum:

  1. Süreci anlamlaştıran, anlamı derinleştiren yazı. :D
    Riv rivler bol olsun. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Riv riv, çok teşekkür ederim. İyi ki varsın :)

      Sil
  2. Her bir cümlesinde farklı anlamlar... Diline ve eline sağlık canım

    YanıtlaSil
  3. bazen öyle bir şey yaşıyorsun ki önceki tüm acıların küçülüyor gözünde, ama muhakkak her zorluktan sonra bir kolaylık buyurulmuştur bize. Bazen ben de böyle kendi kafamda mektuplar yazıyorum ve hiçbir şey bile hissedemiyorum o insanlara karşı. sadece teşekkür ediyorum, ben daha iyi bir insan oluyorum ama onlara hiçbir şey katmıyor bu yaptıkları. çareyi insanlardan uzak durmakta buldum ben ne kadar az insan, o kadar çok huzur :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne kadar da doğru söylediniz. Ne kadar az insan, o kadar fazla huzur gerçekten. Bende sıkça şükrediyorum. Bu kadar kırılmasaydı kalbim, hayal ettiğimi bulamadığımda yıkılmasaydım, en çokta bu kadar fazla güvenip incinmeseydim bugünkü ben olmazdım. Bugünümüze şükürler olsun :). Yorumunuz için çok teşekkür ediyorum. Sizi burada görmek çok sevindirdi sağ olun :)

      Sil