17 Aralık 2017 Pazar

Karaköy


Yoruluyorsun değil mi? İstediğini elde edemediğin için, sevdiğine kavuşamadığın için, sağlık hayatında tam olmadığı için ya da ne bileyim bir avuç paraya sahip olamadığın için üzülüyorsun değil mi?

"Hayatta hep mutlu olursam, hayalini kuracak neyim kalır." demiş Dostoyevski

Dertler de, sevinçler de hep insanoğlu için. 
Acıyı veren Allah, neşeyi vermez mi sanıyorsun? Onu da verir elbet. Sen inan.

İşte bu yüzden sarıl hüznüne, neşene, kalp kırıklıklarına. Bugününe getiren, büyüten ne varsa şükret. Yaşamla savaşmaktan vazgeçme. Hayal etmeyi bırakma. Diren.

Her şey güzel olacak, inan..

Hastaların şifaya, açların yemeğe, evsizlerin yuvaya, çaresizlerin yardıma kavuşması dileğiyle.

(Fotoğraf Karaköy sokaklarında çekilmiştir)

(Bu yazının her türlü hakkı saklıdır. İzinsiz ve isimsiz kullanılması yasaktır.)

4 yorum:

  1. Yolun başında bir yalnız için sarılmak hayale güzel ama hayaller içersinde zindanlar barındırır. Buna dikkat etmek gerek riv riv.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Peki ya zindanların varlığını bilmek seni oraya hapseder mi riv riv? Yoksa sadece hayallerine ulaşacağına inanma duygunu mu hapseder? Denemek ve savaşmak gerek. En çokta inanmak, her şeyin iyi olacağına inanmak...

      Sil
    2. Şu var yolun başında olan birine hayaller hoş gelebilir. Yani bunu yüzüklerin efendisindeki yüzüğün insanlara sağlayacağı güç gibi görmek gerekir. Ama zamanla gerçek ve hayaller arasında hayallere kalırsa hayat zindanlar ah zindanlar.
      Zaten hayal kuran herkes zindanların varlığını bilir ama işte var olunan o durum var ya eli kolu bağlıyor.

      Sil
    3. Hayallerde yaşamak hayatı zindan eder. Ama hayaline koşmak çok başka. Hayatın her noktasında engeller var, her yerinde zindanlar var. Ama bak, yine de yaşıyoruz. Düşe kalka ya da kendimizi zindanlarda bulmamıza rağmen yaşıyoruz. Hayaline ulaşmakta aynı şey. Tıpkı nefes almak gibi olmalı. Tüm engellere, olumsuzluklara, zindanlara rağmen çalışmalı, koşmalı ona. Eğer istiyorsa başarmalı insan.

      Sil