10 Mart 2018 Cumartesi

Sevmeyi bileceksin


Artık anladım. Bir kadını nasıl sevmesi gerektiğini bilmiyor bu adamlar. Hissetmenin, yaşayıp yaşatabilmenin ne olduğundan haberleri yok. Öyle saç okşamanın, “aşkım” diye hitap etmenin, iki yanağına dokunmanın yeterli olacağını sanıyorlar. Yıl dönümünden doğum gününe bir demet çiçek alınca -ki o da akıllarına gelirse- övünüyorlar. Oysa her şey sevmeyi bilmekte, yani yürekten yüreğe dokunabilmekte. İşte tam olarak bunu anlamıyorlar.

Kadın dediğin naiftir, kırılgandır ve kadını sevmekte bu yüzden ince iştir. Özen ister, kıymet ister, değer ister. Bir kadını seveceksen eğer özel hissettireceksin özel. Onun senin hayatındaki önceliğin olduğunu görecek. Dünyadaki tek kadınmış gibi ya da ne bileyim işte bu kadar kadın arasından en güzeli, en özeliymiş gibi hissettireceksin. Hissettirdiğin kadar da hissedeceksin kalbinde. Boğazında yumru olacak kadın, midende kelebek. Tek tel saçına kıyamayacaksın onun. Görmediğinde nefes alamayacaksın. Tam sol göğsünün orada işte, tam orada saklı kalsın isteyeceksin.

Elini tutup yürürken yanında dimdik yürüyeceksin, dimdik! Senin olmanın özgüveni olacak içinde. Yürürken bile sadece sen, o ve sizin dünyanız olacak. “Benim” diyebileceksin mesela. Dimdik durup omuzlarını gere gere “bu kadın benim” diye bağırabileceksin aşkını.

Öyle “seni seviyorum” deyip yatmayacaksın mesela. İçten içe uyurken özlemenin korkusu ile yatacaksın. Bilecek bunu, uyurken bile onu özleyeceğini bilecek. Hissettireceksin doğan her güneşin sizin için doğduğunu, her yeni günün sizin için başladığını.

Senin kadının koskoca gül bahçesindeki tek canlı gülün olacak, en güzel kokanı hem de. Yumulacaksın boynuna, hem ilk hem de son kez kokluyormuşçasına dolduracaksın ciğerlerine kokusunu. En huzur bulduğun yer olacak onun kokusu.

Hele ki, bir kadına kendi kendine yetebileceğini göstermelisin. Göstereceksin ki sana sırtını dayadığında en güvenli yerde hissedecek. Hiç korkmayacak yanında. Düştüğünde bilecek kaldırabileceğini.

Yürekli iştir be adam bir kadını sevmek. Kendi yüreğinde hissettiğini onun yüreğinde hissettireceksin. He bütün bunları yapamam diyorsan oturacaksın oturduğun yerde. Beklemeyeceksin yemeği önünde. Sevmeyeceksin birini, evet sevmeyeceksin işte. Beceremiyorsan uzak duracaksın bu gönül işlerinden. Bir kadını ansızın mutlu edemiyorsan, ona ait olduğunu hissettiremiyorsan sevmeyeceksin. Kural bu kadar basit aslında.

Kadın güçlü görünür, bil bunu bak. “Kırılmam” dediği şeylere bile kırılır. O kırıldığında sen parçaları birleştirmeyi değil, ona yeni bütünler sunmayı bileceksin. Eğer bilemiyorsan da kırmayacaksın bir kadının kalbini, izin de vermeyeceksin başkasının kırmasına. Siper olacaksın önünde, siper!

Dedim ya, yürekli iştir bir kadını sevmek. Gerçekten sevebildin mi ne ala. Dünyayı serer ayaklarının altına, ömrünü ömrüne katar da öyle yaşar.

Ama sevemediysen, beceremediysen bu işi, bırak. Sana sevmeler yakışmamış demek ki. Bırak ki daha fazla kırma kalbini, yorma zihnini. Çünkü kalbi kırılan kadından daha tehlikelisi de yoktur bu dünyada, bunu bil.


(Bu yazının her türlü hakkı saklıdır. İzinsiz ve isimsiz kullanılması yasaktır.)

4 yorum:

  1. Bu konuda deneyime sahip olan biri olarak; sevginin zor bir eylem olduğunu söyleyebilirim. Ama hayat deneyiminde yıkımlarda gerek. Bilmiyorum sevgi konusunda çok hata yapıyorum ama hata da görüyorum, gördüm de.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazım her ne kadar erkeklere yönelik olsa da kadınlarında hata yaptığını biliyorum. Kendini aşka teslim edebilen bir kadın olarak, kadınını teslim alamayan erkeklere yazdım bu yazıyı. Aşk zor, sevgi zor ve evet yıkımlarda gerek hayatta. Ama taşıyamayacağı bir yükü neden sırtlanır ki insan?

      Sil
  2. Başta taşırım sanıyor insan, yüklenirim bu sevdayı ikimize de yeter benim gücüm. Kendinden fazla seviyorsun ve destek çıkıyorsun her adımına. Her düştüğünde kaldırıyorsun, gücüne güç katmak için çırpınıyorsun... Zaman geliyor artık senden daha güçlü oluyor, senin hayatın, senin gücün yetmiyor ona.. ve artık beğenmiyor seni kadının, senin düşmelerini zayıflık olarak görüyor, erkeksin ya! Zayıf olmamalısın Olursan adam değilsin diyor. Terkediyor yıllarını , verdiğin emeklerini, sevdanı ve seni suçluyor giderken... Hayatın müşterek olduğunu hiç düşünmüyor bazı kadınlar , sadece bekliyor...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel anlatmışsınız öyle, yorumunuz için teşekkür ederim..

      Sil