26 Nisan 2017 Çarşamba

Sağlıklı Cilt

Merhaba değerli okuyucularım. Bugün sizlerle sağlıklı bir cilt için yapılması gereken altın kuralları paylaştım. Sizleri yazımın devamına davet ediyorum ☺ 


-Günde en az 2 litre su için.
Su içmek cildinizin esnekliğini arttırır. Yenilenmesini sağlar. Leke ve kırışıklıkların azalmasına yardımcı olur. Hem sağlığınız hem de güzelliğiniz için bol bol su için.

-Cildinizi sıcak su ile yıkamayın.
Sıcak su ciltteki koruyucu yağ tabakasının zarar görmesine ve nem dengesinin bozulmasına sebep olur. Yüzünüzü yıkayacağınız suyu ılık/soğuk tercih edebilirsiniz.

-Nazik davranın.
Cildinizi ovalarken yapmış olduğunuz sert hareketler deformasyon oluşmasına sebep olur. Pamuk ve havlu peçetelerin bile cildimizi çizdiği uzmanlar tarafından konuşuluyor. Bu yüzden siz siz olun, cildinize nazik davranın. 

-Cildinizi temiz tutun.
Telefonunuzdaki bakterilerin bile yüzünüze geçebileceğini ve cilt kusurlarına neden olabileceğini hatırlatmak isterim. Gün içinde elinizi yüzünüze değdirmemeniz bile önemli bir kural. Cildinizde gün içinde biriken bakterileri akşam iyi bir temizlikle yok edin. Temizleyicinizi yüz tipinize göre tercih etmeyi unutmayın.
Sabahları yüz temizleyicisi kullanmak cildinizi yorabilir. Onun yerine soğuk su ile yıkayıp kan dolaşımınızı hızlandırabilirsiniz.

-Yastık kılıfı ve havluyu sık sık değiştirin.
Evet uzmanlar tarafından kullandığımız yastık kılıfını her gün değiştirmemiz öneriliyor. Havluları ise tek kullanımlık kullanmamız cildimiz için daha iyi olduğunu söylüyorlar. Sağlıklı bir cilt için çekilen her çile kutsaldır.

-Kalitesiz ürünlere ve son kullanma tarihlerine dikkat edin.
İçeriğini bilmediğiniz ya da ulaşamadığınız hiçbir markaya para vermeyin. Almış olduğunuz her ürünün son kullanma tarihine dikkat edin. Az ve öz ürünler kullanın. Cildinizin değerli olduğunu unutmayın. 

-Sigara içmeyin.
Sigara içmek kılcal damarların daralmasına, bu yüzden de cildin önemli besin maddelerini yeterince barındıramamasına sebep olur. Aynı zamanda sigara içen kişilerin ciltlerinde matlık olur.

-Düzenli uyuyun.
Cilt uyku sırasında yenilenir ve enerji kazanır. Her gün düzenli uyku uyumak sizi güzelleştirir.

-Güneşten korunun.
Sadece yazları değil, kışları da güneşten korunun. Güneş ışınları dikken güneşe çıkmayın. Uzun süre güneşe maruz kalmayın. Güneş; ciltte erken yaşlanmaya, kırışıklığa, kuruluğa, lekelere ve hatta cilt kanserine sebep olabilir. Lütfen güneş koruyucularınızı kullanmayı ihmal etmeyin, hem de her gün.

-Makyajınızı çıkarmadan yatmayın.
Makyaj cilt üzerindeki gözenekleri tıkayarak nefes almasını önler. Bu yüzden cildi temizlemeden uyumak akne, siyah nokta ve kırışıklıklara sebep olur. Makyajınızı temizlemek çok zamanınızı almayacaktır. Üşenmek çirkinleşmektir.

-Cildinizi her gün nemlendirin.
Kullandığınız nemlendiricilerin yaşınıza ve ihtiyacınıza uygun olmasına dikkat edin. Gündüzleri güneş koruyucu içeren, geceleri de cildinizin yenilenmesine yardımcı olan kremleri kullanabilirsiniz. Göz çevrenizi de sakın ihmal etmeyin. Cildinize yatırım yapın.

-Mutlaka peeling yapın.
Peeling yapmak cildin gözeneklerini açarak, derinlemesine temizler ve ölü dokuları uzaklaştırır. Her cildin peeling ihtiyacı değişkendir. Haftada en az 1 kez yapın. Seçtiğiniz peelingin cildinizi tahriş etmemesine dikkat edin. Bu işlemi çok fazla yapmak cildinizde kuruluğa ve irritasyona sebep olabilir. Dikkatli olun.

-Cildinizin ihtiyacına göre bölgesel maskeler uygulayın.
Maske uygulamak önemli bir adımdır. Maskeye para vermek zorunda olmadığınızı unutmayın. Mutfağınızda bulundurduğunuz malzemelerle de maske yapabilirsiniz. Önemli olan tek şey cildinize ihtiyacı olanı vermektir. Cildinizdeki problemleri bölgesel olarak tespit ettikten sonra işleminizi uygulayın.

-Egzersiz yapın.
Egzersiz yapmak bedenimiz ve sağlığımız için oldukça önemlidir. Düzenli egzersiz yapıldığında cildin elastikiyeti ve kan dolaşımı artar, yağ oranı azalır. Kan dolaşımının artması da dokuların yenilenmesine yardımcı olur.

-Siyah nokta ve sivilceleri bilinçsizce sıkmayın.
Bilinçsizce sıkmak cildinizin tahriş olmasına, hasarlı bölgenin kalıcı hale gelmesine ve ciddi problemlere sebep olabilir.

-Uzun süre klimalı ortamlarda bulunmayın.
Klima ve kalorifer ciltte kuruluğa neden olur. Bu yüzden de mat ve yıpranmış görüntü ortaya çıkar. Birebir Soğuk ya da sıcak havanın cildinizle birebir temasından kaçının. Kaçıııın!

-Sağlıklı gıdalar tüketin.
Sağlıksız yağ içeren yiyeceklerden uzak durun. Vitamin, mineral, protein gibi besinleri almaya dikkat edin.

-En önemli kural: GÜLÜMSEYİN. ☺
Her şeye rağmen mutlu olun. Cildi en güzel gösteren gülümsemenizdir. Bol bol gülümseyin.

Bakılan bir cilt ile bakılmayan cilt arasındaki farkın ileri ki yaşlarda daha çok kendisini göstereceğini unutmayın. 
Cildinize yatırım yapın. 
Sevgilerle...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder