29 Kasım 2017 Çarşamba

Galata Kulesi


Galata kulesinin bir çok efsanesi vardır. Benim için en ilgi çeken, Romalıların inandığı efsane. Bu efsaneye göre: Eğer bir kadın ve erkek, Galata Kulesi’ne ilk kez birlikte çıkarlarsa, onlar mutlaka evlenirmiş. Ama çiftlerden biri daha önce kuleye çıktıysa (başkasıyla ya da tek başına fark etmez), bu tılsım bozulurmuş. Kısacası, üzgünüm aşkım. Büyümüz bozuldu.  

8 yorum:

  1. Romalıların efsanesi gerçek oldu... Bir önceki yazıda yorum yapmıştım 8 yıllık ilişkim ile çok istedik ama çıkamadık buraya ve şu an ki eşim ile çıktık ve evlendik. O da söylemişti bunu bana buraya çıkanlar evlenirmiş diye.. saygılarımla :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel, mutluluklar diliyorum size. Gönlünüzden geçen tüm güzellikler sizi bulsun. Ben daha önce çıktığım için bu şansı kaybettim sanıyorum ki :) Yorumunuz için teşekkür ediyorum. Sevgilerle :)

      Sil
  2. ay gidip aşağıda bekleyim bir süre... :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gidip aşağıda bekleyince olur mu bilmem ama denemeye değer hahah :)

      Sil
  3. Bu efsaneyi ilk defa eski kız arkadaşımdan dinlemiştim. O zamanlar üniversiteydik ve illa çıkmamız konusunda diretti. Kafamda bir plan yapıp sürprizle karışık çıkarmayı düşünüyordum ki, olmadı... Bir şeyler ters gitti çuvalladık ve ilişkimiz bitti. Sonra bir fotoğrafında gördüm, ben götürmedim diye inat edip kendisi gitmiş. Kısacası efsanenin ne kadar yeri var bilmiyorum ama bizim hikayemiz açısından baktığımızda olay doğrulanmış oldu. Kısmet değilmiş diyorum. Acı da olsa tatlı da olsa hoş bir flashback oldu benim için. Blogunuz da çok güzel başarılarınızı dilerim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Üzüldüm açıkcası. Gerçekten de efsaneye inanmaya başlayacağım. Ama sanırım siz Galata kulesine hala çıkmadınız. Kim bilir belki bir gün hüzünle biten hikayeniz yerini başka güzel bir hikayeye bırakır. Yorumunuz için çok teşekkür ederim. Bende size başarılar diliyorum :)

      Sil
    2. Evet, benim hala çıkma fırsatım olmadı. Kim bilir, belki efsane kendini daha özel bir insana saklıyordur. O özel insanla doğru zaman geldiğinde çıkmam gerekiyordur :) Ya da belki hiç çıkamamam gerekiyor olabilir :D Şimdilik efsaneyi taslak olarak bekletmem gerekecek :)

      Sil
    3. Galata kulesine ilk gittiğimde “ama ben buraya ilk kez evleneceğim insanla çıkacaktım, çıkmayayım da efsane gerçek olsun” düşüncesiyle geri döndüm. Sonra bir kez daha gittim. “Belki efsane yalandır, ama ben yine de çıkmayayım” dedim ve yine geri döndüm. 3.de “aman be ne aşkı ne efsanesi yeter” deyip yukarı çıktım. İyi ki de çıkmışım. Efsaneler çok klişeleşti (tabi ki yukarı çıktığım için ve artık çok geç olduğu için demiyorum :D) çıkmanızı ve o güzelliği görmenizi öneririm :)

      Sil